Βρετανοί κομάντος και ένας νεαρός διπλωμάτης κρατούνται, από δυνάμεις ανταρτών σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times.
Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα, οι οκτώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων SAS ήταν σε μυστική αποστολή διπλωματικής επαφής με τους αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Καντάφι. Ντυμένοι με πολιτικά, αλλά πάνοπλοι, οι κομάντος συνόδευαν τον διπλωμάτη στην ανατολική Λιβύη. Το έγγραφο υποστηρίζει οι άνδρες της SAS μεταφέρθηκαν στην Βεγγάζη, το προπύργιο ανταρτών, και ανακρίνονται.
 Οι αντίπαλοι του Μουάμαρ Καντάφι «φοβούνται ότι εκείνος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε απόδειξη για δυτική ανάμειξη προκειμένου να διασαλπίσει την υποστήριξη στο καθεστώς του, κεντρίζοντας το πατριωτικό συναίσθημα», υποστηρίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως οι βρετανοί στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης.
Το υπουργείο άμυνας της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, λέγοντας δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου ότι "δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε το δημοσίευμα και δεν σχολιάζουμε τις Ειδικές Δυνάμεις".
Από την περασμένη Κυριακή επίσης στα χέρια του Καντάφι βρίσκονται τρεις Ολλανδοί, πλήρωμα ελικοπτέρου που κατηγορούνται ότι παραβίασαν ένοπλοι τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer