Μαύρη Παρασκευή αναδεικνύεται για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου USS Enterprise η σημερινή μέρα, όχι γιατί μπαίνει για μια ακόμη φορά σε μια εμπόλεμη ζώνη προκαλώντας ανησυχία σε πολλές χώρες για το τι σηματοδοτεί η άφιξή του, αλλά κυρίως γιατί ανακοινώθηκαν οι πειθαρχικές "καμπάνες" στο πλήρωμα για παραγωγή ακατάλληλων βίντεο.

Ο διοικητής του αμερικανικού στόλου ναύαρχος John C. Harvey, ανακοίνωσε "καμπάνες" για 50 περίπου αξιωματικούς του πληρώματος, ανακοινώνοντας παράλληλα σκληρά μέτρα και συστάσεις ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
Σύμφωνα με το πόρισμα της μεγάλης έρευνας που έγινε για το θέμα, το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Enterprise την περίοδο Οκτώβριος 2005 - Δεκέμβριος 2007 παρήγαγε κωμικά βίντεο, στα οποία απεικονίζονται τα μέλη του πληρώματος με συμπεριφορές απρεπείς για ένστολους, όπως μεταξύ άλλων σεξουαλικά υπονοούμενα και άλλες ακραίες συμπεριφορές.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παραγωγή και μετάδοση των βίντεο περιέχει σημαντικές αποκλίσεις από τις προδιαγραφές προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς όσων υπηρετούν στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Επιπλέον, η έρευνα επιβεβαίωσε τη βαθιά έλλειψη κρίσης  αξιωματικών, που παραβιάζει μακροχρόνια πρότυπα υποδειγματικής συμπεριφοράς που απαιτείται να έχουν όλοι όσοι υπηρετούν στου Ναυτικού, παραβιάζοντας το δημόσιο δίκαιο και τους ναυτικούς κανονισμούς.

Δείτε:   Τα βίντεο που κρίθηκαν ακατάλληλα
 Η επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού για το θέμα
Ιωάννα Ηλιάδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer