Οι 400 περίπου Αμερικανοί πεζοναύτες που παρέμεναν στη Σούδα για να επιβιβαστούν σε πλοία που θα υποστηρίξουν πιθανές επιχειρήσεις στην περιοχή της Λιβύης, αναμένεται να επιβιβαστούν στο αμφίβιο ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge, το οποίο κατέπλευσε το πρωί στη ναυτική βάση της Σούδας, μαζί με τα συνοδά πλοία. 
Άγνωστο είναι το πόσο καιρό το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο θα παραμείνει στην Κρήτη και πότε θα αποπλεύσει για την περιοχή της Λιβύης. 
Πάντως το αεροπλανοφόρο USS Enterprise το οποίο έχει πάρει από προχθές εντολή να καταπλεύσει στην Μεσόγειο, βρίσκεται στάσιμο στην περιοχή της Ερυθράς θάλασσας μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν και δεν έχει κινηθεί προς τη διώρυγα του Σουέζ. 

'Οπως εξηγούσαν ειδικοί το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, θέλοντας να έχει τον έλεγχο της διώρυγας για κάθε ενδεχόμενο, ενώ εφόσον χρειαστεί είναι δυνατόν τα; αεροσκάφη του να εμπλακούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες εναερίου ανεφοδιασμού, από τα αεροσκάφη που έχουν ήδη προσγειωθεί σε Μάλτα και Ιταλία. 
Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις, με το ΚΚΕ να διοργανώνει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία 1866 των Χανίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer