Το βίντεο πυρπολισμού του αστυνομικού που καταγράφηκε από το CNN δείχνει ολόκληρη τη σκηνή. Δείχνει δηλαδή αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές να επιτίθενται πισώπλατα σε διαδηλωτές οι οποίοι κατευθύνονται στο μετρό του Συντάγματος. Ένας μοτοσυκλετιστής αστυνομικός χτυπάει πισώπλατα και παρασύρει με τη μοτοσυκλέτα του διαδηλωτή και ο δεύτερος αστυνομικός γλιστράει και πέφτει. Εκεί αντιδρούν οι διαδηλωτές, και από κάπου πέφτει μια μολότοφ προς τον πεσμένο αστυνομικό, ο οποίος φλεγόμενος στρέφεται προς τους συναδέλφους του. 
Δηλαδή όλα όσα είδαμε στα κανάλια ήταν η μισή αλήθεια.
Θα σπεύσω να διαφωνήσω κάθετα με τις φωνές που ακούγονται λέγοντας "σκοτώστε τον", αλλά θα επιμείνω ότι στα ελληνικά media για ακόμα μια φορά είδαμε τη μισή αλήθεια. Μισή γιατί το θέμα δεν "ψάχτηκε" δημοσιογραφικά και δεν μεταδόθηκαν όλες του οι πτυχές. Η έλλειψη χρόνου και ο ανταγωνισμός δεν αποτελούν δικαιολογία για την ελλειπή πληροφόρηση.
Το είδαμε να γίνεται πρόσφατα. Ενοχοποιήθηκε συλληφθείσα επειδή το όνομά της έμοιαζε με τρομοκράτη και επειδή υιοθετήθηκε άμεσα χωρίς διασταύρωση και χωρίς έρευνα η προφορική πληροφορία επίσημης πηγής. Με τον ίδιο τρόπο "πέθανε" ο Ι. Καμπανέλλης και πάει λέγοντας..
Μετά δεν είναι να απορείς για το πόσο χαμηλά βρίσκεται η χώρα μας τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου.
Το video και τα σχόλια αυτού που το δημοσίευσε βρίσκονται στο CNN iReport

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer